spruitjes met bloemkool en Aziatische dressing
Een verrassende combinatie
Aziatische mix
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 40
- Mild
Wat een ontzettende verrassende en frisse combinatie van spruitjes, bloemkool en Aziatische dressing. De groente is lekker krokant en de gefrituurde rijst geeft de extra lekkere “bite” in deze overheerlijke groentemaaltijd. Lekker bij een gegrilde vis of kip, serveer met rijst, maar kan ook uitstekend met noedels!
Ingrediënten
1 Kleine bloemkool
500 g Spruitjes
1 Teen knoflook
1 el Limoensap
Paar takjes verse koriander
Peper en zout
Bereidingswijze voor spruitjes met bloemkool en Aziatische dressing
- Verwarm de gril voor op 250 ºC. Maak de spruiten schoon, was ze en doe hetzelfde met de bloemkool. Verdeel de groente over verschillende ovenschalen en voeg olie, peper en zout naar smaak toe. Zet ongeveer 15 minuten in de oven.
- Verwarm ondertussen in een steelpannetje ongeveer 2 cm zonnebloemolie en laat heet worden. Doe het handje rijst erin, laat poffen en haal de rijst met een zeef eruit. Laat uitlekken op keukenpapier. Pas op dat je je niet verbrandt!
- Maak in een blender een dressing van knoflook, verse koriander, gembersiroop, oestersaus, limoensap, rijstolie, sweet chilisaus en peper en zout naar smaak.
- Doe de groente in een kom, strooi de gefrituurde rijst erover en sprenkel vervolgens de frisse Aziatische dressing eroverheen. Garneer eventueel met verse koriander.
Serveertip
Lekker bij een gegrilde vis of kip, serveer met rijst, maar kan ook uitstekend met noedels