Surinaamse Ketjap Tofu
De perfecte vervanger voor sticky chicken
Suriname
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 25
- Mild
Tofu is een bekende vleesvervanger. Tofu ookwel Tahoe is gemaakt van sojabonen en bevat veel eitwitten. Tofu zelf, is erg neutraal van smaak, maar wel perfect om zelf te marineren. In de recept heeft Priya de tofu op smaak gebracht met ketjap manis, sojasaus en een pepertje.
Ingrediënten
200 ml Zonnebloemolie
450 g Tofu
1 Ui
3 teentjes knoflook
2 el zonnebloemolie
bouillonblokje
zout naar smaak
Bereidingswijze voor Surinaamse Ketjap Tofu
- Verhit 200 ml zonnebloemolie in een diepe pan.
- Snijd ondertussen de tofu in vierkante blokjes. Als de olie heet is, bak je de tofu hierin totdat de tofu goudbruin wordt. Dan kun je de tofu het de hete olie halen en op een bord met keukenpapier laten uitlekken.
- Hak de ui en knoflook heel fijn en snijd het pepertje ook fijn en meng deze met de uien en knoflook. Als je het gerecht niet te pittig wilt, ontzaad je het pepertje.
- Pak een hapjespan en verwarm hier 2 el zonnebloemolie in. Bak de uien, knoflook en peper totdat de uien glazijn zijn. Voeg de tofu vervolgens toe en bak het geheel kort.
- Voeg dan de ketjap manis en sojasaus toe en roer het geheel goed.
- Roer het salamblad en gemberpoeder mee. Verkruimel een bouillonblokje erboven en laat vervolgens op een zacht vuurtje sudderen.
- Voeg naar smaak zout toe.