sweet en spicy bbq zalm
Zalm marinade voor op de BBQ
Aziatische mix
- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 5
- Medium
Wanneer het zonnetje ook maar een beetje schijnt, blazen we massaal het stof va de barbecue en gaan we op zoek naar heerlijke recepten die we kunnen maken. je zoektocht stopt hier, want deze zalm marinade wil je maken!
Ingrediënten
2 zalmstukken met huid
3 el bruine suiker
3 tl water
handje koriander
Bereidingswijze voor sweet en spicy bbq zalm
- Mix de ingredienten van de saus in een grote bak
- Doe de zalm in de bak en laat deze voor minstens 15 minuten marineren, hoe langer hoe beter.
- Pak per zalm een groot vel aluminiumfolie en leg de zalm erin, verdeel de marinade over de pakketjes.
- Bak de zalm op de barbecue op 200 graden +-10 minuten, ligt aan de dikte van de zalm (de kerntemperatuur moet 50 graden zijn)
- Open het pakketje zodat de bovenkant open ligt en bak nog 5 minuutjes tot de bovenkant bruin kleurt.
- Garneer met sesamzaadjes
Serveertip
Tip: lekker met rijst en avocado of een salade.