
Szechuan kung pao kip garnaal
Wokgerecht met kip en garnaal in een pittige Kung Pao Saus
China

- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 25
- Pittig
Dit kruidige wokgerecht komt uit de Sichuan provincie van China, bekend om zijn pittige keuken. De combinatie van hete chili-pepers en de aromatische kruiden geven dit gerecht zijn kenmerkende pittige kick! Mocht je in een creatieve bui zijn, geven we je ook nog een leuke, vrolijke serveertip.

Ingrediënten
- 200 g Thaise Hom Mali Jasmijnrijst
- 2 theelepel Rijstolie
- 50 g Szechuan Kung Pao Kruidenpasta
- 1 eetlepel Donkere Sojasaus (Healthy Boy)
- 2 eetlepel Oestersaus (Healthy Boy)
1 Middelgrote ui, gesnipperd
250 g Kipfilet, in blokjes gesneden
5 Garnalen, gepeld en ontdarmd
5 Champignons, in plakjes gesneden
2 el Tomatensaus
2 Eieren, geklutst
Bereidingswijze voor Szechuan kung pao kip garnaal
- Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking. Gebruik eventueel een rijstkoker voor perfect gare rijst.
- Verhit de olie in een koekenpan of wok en fruit de uitjes aan.
- Voeg de kip toe en roerbak deze enkele minuutjes totdat deze mooi goudbruin is.
- Voeg vervolgens de garnalen, champignons, Szechuan Kung Pao kruidenpasta, tomatensaus, oestersaus en de sojasaus toe en roer het geheel goed door elkaar. Roerbak het geheel nogmaals enkele minuten
- Voeg de gekookte rijst toe aan het geheel en blijf roerbakken om aanbakken te voorkomen.
Serveertip
Serveer het gerecht in een mooie omelet. Kluts hiervoor 2 eitjes en bak de omelet mooi gaar. Leg de gebakken rijst vervolgens op het ei, en vouw de hoekjes een beetje naar binnen. Smakelijk eten!