Tandoori Visspiesjes
Met een frisse yoghurt-komkommer dipsaus (Raita)
India
- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 25
- Mild
Tandoori associeer je al snel met kip, maar is ook heel goed te combineren met vis! Met dit recept maak je in een handomdraai je eigen overheerlijke gegrilde visspiesjes. Ook erg lekker op de BBQ!
Ingrediënten
1/4 Komkommer geschild en geraspt
1 el verse munt in plakjes
150 ml Griekse yoghurt
1/2 tl zout
1/4 tl Cayennepeper
300 g Tilapia: in de lengte gesneden
1 tl geraspte limoen
1/2 tl verse koriander in plakjes.
Bereidingswijze voor Tandoori Visspiesjes
- Schil en rasp de komkommer en dep vervolgens af met keukenpapier om zoveel mogelijk vocht eruit te halen. Meng de munt met de Griekse yoghurt, zout en cayennepeper en voeg tot slot de komkommer toe. Dit is de raita dipsaus en deze kun je zolang in de koelkast zetten.
- Spoel de vis af met koud water en droog ook deze goed af met keukenpapier. Snijd de vis in 6 lange repen en rijg deze op de satéstokjes (eventueel even invetten met olie). Smeer vervolgens de Tandoori marinade op de vis en breng verder op smaak met peper en zout.
- Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak de visspiesjes op middelhoog vuur gaar totdat deze goudbruin zijn (circa 2 minuten aan beide kanten).
- Bestrooi de spiesjes als laatste met de rasp van de limoen en de verse koriander.
- De visspiesjes kunnen nu geserveerd worden met de heerlijke frisse Raita.
Serveertip
Serveer met Basmatirijst om er een hoofdgerecht van te maken.