Taugé Spring Roll
Veggies en crunch!
Filippijnen
- Snack
- 4 personen
- 20
- Mild
Loempia's zijn altijd goed. Of het nu tijdens de borrel is of bij een dinnerparty. Met een lekkere dipsaus is de snack helemaal moeilijk te weigeren.
Ingrediënten
1 middelgrote rode ui geschild en in dunne plakjes gesneden
3 teentjes knoflook gepeld gehakt
1 middelgrote wortel geschild in dunne reepjes gesneden
250 gram sperziebonen diagonaal in plakjes gesneden
Snufje zout
Snufje gemalen peper
Bereidingswijze voor Taugé Spring Roll
- Verhit de pan en giet de sesamolie erin.
- Fruit knoflook en ui. Zodra de ui doorschijnend is, voeg de wortel, lentebonen en tauge toe en bak gedurende 5 minuten.
- Breng op smaak met vissaus, zout en peper.
- Meng goed en bak nog 2 minuten. Zet het vuur uit en laat het afkoelen.
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
- Bereid de rijstpapiertjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Vul elk rijstpapier met groentemengsel, plaats de vulling net onder het midden van het rijstpapier. Vouw de onderste punt over de vulling en stop hem eronder. Vouw beide zijkanten naar binnen en rol strak op. Dit recept maakt 10-12 loempia's.
- Leg de loempia's in het mandje van de airfryer en werk zo nodig in batches.
- Bak de loempia's 5 minuten in de airfryer, draai ze om en bak ze nog eens 5 minuten tot ze gelijkmatig bruin zijn.
Serveertip
Geniet ervan en serveer met zoete en chilisaus