Tteokbokki

Chewy rijstcakes is een spicy saus

Korea

Tteokbokki
  • Hoofdgerecht
  • 3 personen
  • 60
  • Pittig
Tteokbokki

Ingrediënten

700 ml Water

3 el Suiker

450 g Ossenhartkool

2 lente-ui

Bereidingswijze voor Tteokbokki

  1. Week de rijstcakes ca. 20 minuten in water.
  2. Snijd de visstaven, spitskool en lente-ui in stukken van 3 cm.
  3. Breng in een pan het water, de chili pasta, de chilivlokken, sojasaus, suiker, knoflook aan de kook. Roer het geheel zodat alle ingrediënten goed oplossen.
  4. Voeg dan de rijstcakes toe. Kook totdat de rijstcakes zacht zijn en de saus is ingedikt (ongeveer 8-10 minuten). Roer regelmatig zodat de rijstcakes niet aan de bodem van de pan blijven plakken.
  5. Voeg de visstaven en kool toe. Kook het geheel 4-6 minuten.Afhankelijk van de rijstcakes zou je het eventueel iets langer moeten koken. Voeg water toe als het geheel te dik wordt of als er te weinig saus is.
  6. Proef of de saus op smaak is en je tteokbokki is klaar!

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.