
Tteokbokki
Chewy rijstcakes is een spicy saus
Korea

- Hoofdgerecht
- 3 personen
- 60
- Pittig
Tteokbokki, (ook wel gespeld als ddukbokki, ddeokbokki, dukbokki of topokki) pittige roergebakken rijstcakes, is een zeer populaire Koreaanse street food en een heerlijk comfortvoedsel dat je gemakkelijk thuis kunt maken. De pittige, lichtzoete en taaie rijstcakes zijn gewoonweg verslavend!

Ingrediënten
- 450 g Rijstcake Sticks (Tteokbokki)
- 450 g Rijstcake Plakjes (Tteokguk Tteok)
- 1 stuk *Visstaaf gebakken CHIU CHOW pk 200g
- 2 theelepels Pikante Rode Chilipoeder
- 1 eetlepel Lichte Sojasaus Formule A (Healthy Boy)
- 1 eetlepel Knoflookpuree
700 ml Water
3 el Suiker
450 g Ossenhartkool
2 lente-ui
Bereidingswijze voor Tteokbokki
- Week de rijstcakes ca. 20 minuten in water.
- Snijd de visstaven, spitskool en lente-ui in stukken van 3 cm.
- Breng in een pan het water, de chili pasta, de chilivlokken, sojasaus, suiker, knoflook aan de kook. Roer het geheel zodat alle ingrediënten goed oplossen.
- Voeg dan de rijstcakes toe. Kook totdat de rijstcakes zacht zijn en de saus is ingedikt (ongeveer 8-10 minuten). Roer regelmatig zodat de rijstcakes niet aan de bodem van de pan blijven plakken.
- Voeg de visstaven en kool toe. Kook het geheel 4-6 minuten.Afhankelijk van de rijstcakes zou je het eventueel iets langer moeten koken. Voeg water toe als het geheel te dik wordt of als er te weinig saus is.
- Proef of de saus op smaak is en je tteokbokki is klaar!