Vegetarische Lo Mein noedels
Een snel wokgerecht met een vega twist
China
- Bijgerecht
- 4 personen
- 25
- Medium
Zin in een lekker vegetarisch gerecht? Lo Mein is een soort wontonsoep maar dan zonder de bouillon en is een populair gerecht bij de afhaal Chinees. Deze vegetarische variant wordt gemaakt met lekker veel groenten erin. Als je liever vlees of vis erin wilt is dat geen probleem want dat past ook heel goed bij dit gerecht. Bij dit gerecht maakt de saus het gerecht!
Ingrediënten
400 gr groene asperges
400 gr peultjes
200 gr shiitake
150 gr sojabonen
2 lente-uitjes
2 el zonnebloemolie
1 el verse gember geraspt
1 el knoflook geraspt
Bereidingswijze voor Vegetarische Lo Mein noedels
- Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking, giet ze dan af en meng er wat sesamolie door zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
- Breek de harde steeltjes van de groene asperges af, snijd ze in stukken, maak de peultjes schoon en snijd de paddenstoelen in stukken.
- Blancheer de asperges en peultjes in een pan met heet water en giet dan af.
- Verhit een wok op hoog vuur, giet de zonnebloemolie erin en bak hierin de gember en knoflook even aan. Voeg alle groenten toe en roerbak dit op hoog vuur.
- Doe dan de gekookte noedels erbij en bak dit nog even mee.
- Meng de sojasaus, rijstwijn en sriracha in een kommetje. Meng dit als laatste door het gerecht en zet dan het vuur uit.
- Schep de noedels in een diep bord, bestrooi met fijngesneden bosui en genieten maar.