Wonton soep

een bouillon met gevulde wontons

China

Wonton soep
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 60
  • Mild
Wonton soep

Ingrediënten

2 Speklappen

16 Garnalen, maat 26/30

Snufje peper

0.5 tl Suiker

0.5 tl Maïzena

1 Ei

3 Schijfjes verse gember

1 Sjalot, gesnipperd

2 Lente-ui

Bereidingswijze voor Wonton soep

  1. Snijd de speklappen in kleine stukken zodat het makkelijker te malen is in de keukenmachine. Maal het niet fijn, je moet nog kleine stukjes vlees kunnen zien.
  2. Laat de garnalen ontdooien, pel ze en maak ze schoon (verwijder het darmkanaal). De koppen en schalen kun je bewaren voor de bouillon. Snijd de garnalen fijn en voeg ze toe aan de gemalen speklappen.
  3. Snijd vervolgens ook de bamboo fijn en voeg ze toe aan de vulling. Je kunt de bamboo ook weglaten als je dit niet lekker vindt.
  4. Voeg dan 0,5 tl kippoeder, paar druppels sesamolie, 0,5 tl sojasaus, snufje peper, 0,5 tl suiker, 0,5 tl maïzena, en 1 ei aan de vulling toe. Meng de vulling goed met de ingrediënten.
  5. Dan gaan we de wontons vouwen. Leg 1 eetlepel in het midden van de wonton vel. Vouw de wonton dubbel in een driehoek en vouw de zijhoeken naar binnen. Bestrooi de wontons met maïzena of bloem zodat ze niet aan elkaar plakken en dek ze even af met een natte theedoek.
  6. Verhit de wok op hoog vuur met 3 el rijstolie.
  7. Fruit de gember, sjalot en lente-ui en voeg dan de garnaalkoppen en schalen toe die je hebt bewaard. Wok totdat de koppen en schalen een beetje roze kleuren.
  8. Voeg dan water in de wok toe totdat alles onder water staat. Doe dan een deksel erop en laat de bouillon 20-25 koken op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur uit.
  9. Zeef de bouillon en giet dit in een soeppan.
  10. Proef de bouillon en voeg eigen smaak peper, zout en sesamolie toe.
  11. Zet dan de soeppan op het vuur en breng de bouillon aan de kook en voeg de wontons toe. De wontons zijn gaar zodra ze drijven, laat dan de soep nog 1 minuut sudderen en je kunt de wonton soep serveren.
Recept idee.png

Recept idee.png Serveertip

Garneer de soep nog met wat lente-ui

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.