Yakitori Kip


Lekker voor op de bbq
Japan

  • Hoofdgerecht

  • 4 Personen

  • 40 Minuten

  • Mild

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 500 g Kippendijen
  • Zout

* Verplichte velden

Van: € 3,09

Tot: € 9,58

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze Yakitori Kip

Deze spiesjes heb je vast wel eens gezien bij de all you can eat restaurants. De Yakitori spiesjes. Het gerecht is al méér dan 400 jaar oud. Yaki betekent gegrild en Tori betekent kip. Maar er zijn heel veel verschillende variaties op de Yakitori. Laten we je de makkelijke variant van Yakitori introduceren.

1. Zet de satéstokjes in een glas water.

2. Snijd de kippendijen in blokjes, formaat mag je zelf bepalen.

3. Bestrooi de blokjes kip met zout en rijg ze aan de stokjes. Bewaar ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.

4. Grill de spiesjes gaar op de barbecue of grill  in de grillpan en lak met een kwastje de stokjes af naar smaak. Hoe vaker je het doet, hoe intenser de smaak.


Maak zeker ook eens één van onze andere heerlijke recepten!


Print dit recept