Zaru Soba
Japanse koude noedels
Thailand
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 15
- Mild
In Japan eten ze dit gerecht in de zomer als het heel erg warm is. Gezien de zomers in Nederland, die steeds warmer worden kunnen we steeds meer verkoelende en snel te bereiden gerechtjes gebruiken! Deze Zaru Soba is daar perfect voor.
Ingrediënten
2 Lente-ui, gehakt
Bereidingswijze voor Zaru Soba
- Kook de noedels volgens de aanwijzig op de verpakking. Roer af en toe zodat de noedels niet aan elkaar vast plakken. Spoel de noedels goed af als ze klaar zijn met koud water. Laat de noedels goed uitlekker.
- Verdun de bouillon(ongeveer 250 ml) met water en ze deze klaar in 4 aparte kommetjes. Proef de dipsaus, als je de saus te sterk vindt kun je water toevoegen of nog wat meer bouillon toevoegen als deze te flauw is.
- Hak de lente-ui en zet ook deze klaar in een apart kommetje.
- Leg dan de noedels klaar op een bamboematje (zodat er nog water kan worden opgevangen) en strooi de zeewiersnippers over de noedels heen.
Serveertip
Serveer de dipsaus en lente-ui erbij