thaise gele curry met kip

Aromatisch en mild

Thailand

thaise gele curry met kip
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 40
  • Medium
thaise gele curry met kip

Ingrediënten

1 blikje ananasstukjes

400 g kippendijen in blokjes

400 ml water

600 g vastkokende aardappelen, geschild in stukken

2 ui, in grote stukken

1 doosje cherrytomaatjes, gehalveerd

Bereidingswijze voor thaise gele curry met kip

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Schil de ui en snijd deze in grote stukken. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de kip in blokjes.
  2. Leg de kip in de pan en roer de kip door de curry zodat alles goed bedekt is en de olie los komt. Voeg het andere pakje kokosmelk toe met 400 ml water, 2 el vissaus en 1 schijf palmsuiker, laat de kip 5 minuten zachtjes koken.
  3. Voeg de aardappel en ui erbij en laat deze 10 minuten meekoken totdat de aardappelen gaar zijn.
  4. Kook intussen 320 g jasmijnrijst met een rijstkoker of volgens de instructie op de verpakking.
  5. Voeg nu de tamarindepasta, 1 schijf palmsuiker, de ananas stukjes, de cherrytomaatjes en eventueel nog wat water toe, laat alles nog even 5 minuten pruttelen. De curry moet licht en niet te zwaar en dik zijn.
Recept idee.png

Recept idee.png Serveertip

Schep de curry in een mooie kom en garneer deze met de gebakken uitjes en de heerlijk geurende jasmijnrijst.

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.