• Thaise gele curry met kip
  • Hoofd
    gerecht
  • 3-4 Personen
  • 40 Minuten
  • Mild

Thaise gele curry met kip Aromatisch en mild

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 400 g kippendijen in blokjes
  • 400 ml water
  • 600 g vastkokende aardappelen, geschild in stukken
  • 2 ui, in grote stukken
  • 1 doosje cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Levering binnen 1-2 werkdagen
  • Gratis bezorging vanaf €40,-
  • 2.500 unieke producten
9.2
Specificaties
  • Keuken: Thailand
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Smaak: Mild
  • Prijs: 0

Bereidingswijze Thaise gele curry met kip

Deze Thaise gele curry is aromatisch en niet pittig van smaak. De tamarinde, ananas en de tomaatjes zorgen voor een frisse smaaksensatie. Maak deze curry eventueel een dag van te voren zodat de smaken nog intenser zijn.

 

    • 1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Schil de ui en snijd deze in grote stukken. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de kip in blokjes.
    • 2. Schud de kokosmelk goed en schenk 1 pakje in een pan en laat deze een beetje inkoken op laag vuur. Voeg dan de gele curry pasta toe. Laat deze al roerend langzaam smoren tot de smaak en de geur goed loskomt.
    • 3. Leg de kip in de pan en roer de kip door de curry zodat alles goed bedekt is en de olie los komt. Voeg het andere pakje kokosmelk toe met 400 ml water, 2 el vissaus en 1 schijf palmsuiker, laat de kip 5 minuten zachtjes koken.
    • 4. Voeg de aardappel en ui erbij en laat deze 10 minuten meekoken totdat de aardappelen gaar zijn.
    • 5. Kook intussen 320 g jasmijnrijst met een rijstkoker of volgens de instructie op de verpakking.
    • 5. Voeg nu de tamarindepasta, 1 schijf palmsuiker, de ananas stukjes, de cherrytomaatjes en eventueel nog wat water toe, laat alles nog even 5 minuten pruttelen. De curry moet licht en niet te zwaar en dik zijn.

Serveertip: Schep de curry in een mooie kom en garneer deze met de gebakken uitjes en de heerlijk geurende jasmijnrijst.

Print dit recept
Menu