• Tteokbokki
  • Hoofd
    gerecht
  • 3 Personen
  • 60 Minuten
  • Pittig

Tteokbokki Pittige rijstcake

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 700 ml Water
  • 3 el Suiker
  • 450 g Spitskool
  • 2 Lente-ui
    • Levering binnen 1-2 werkdagen
    • Gratis bezorging vanaf €40,-
    • 2.500 unieke producten
    9.2
    Specificaties
    • Keuken: Korea
    • Gang: Hoofdgerecht
    • Smaak: Pittig
    • Prijs: 0

    Bereidingswijze Tteokbokki

    Tteokbokki, (ook wel gespeld als ddukbokki, ddeokbokki, dukbokki of topokki) pittige roergebakken rijstcakes, is een zeer populaire Koreaanse street food en een heerlijk comfortvoedsel dat je gemakkelijk thuis kunt maken. De pittige, lichtzoete en taaie rijstcakes zijn gewoonweg verslavend!

    1. Week de rijstcakes ca. 20 minuten in water. 

    2. Snijd de visstaven, spitskool en lente-ui in stukken van 3 cm. 

    3. Breng in een pan het water, de chili pasta, de chilivlokken, sojasaus, suiker, knoflook aan de kook. Roer het geheel zodat alle ingrediënten goed oplossen. 

    4. Voeg dan de rijstcakes toe. Kook totdat de rijstcakes zacht zijn en de saus is ingedikt (ongeveer 8-10 minuten). Roer regelmatig zodat de rijstcakes niet aan de bodem van de pan blijven plakken. 

    5. Voeg de visstaven en kool toe. Kook het geheel 4-6 minuten.  Afhankelijk van de rijstcakes zou je het eventueel iets langer moeten koken. Voeg water toe als het geheel te dik wordt of als er te weinig saus is. 
    6. Proef of de saus op smaak is en je tteokbokki is klaar! 




    Print dit recept
    Menu