- Keuken: Korea
- Gang: Hoofdgerecht
- Smaak: Pittig
- Prijs: 0
-
Hoofd
gerecht - 3 Personen
- 60 Minuten
- Pittig
Tteokbokki Pittige rijstcake
Prijs: € 0,00
Bereidingswijze Tteokbokki
1. Week de rijstcakes ca. 20 minuten in water.
2. Snijd de visstaven, spitskool en lente-ui in stukken van 3 cm.
3. Breng in een pan het water, de chili pasta, de chilivlokken, sojasaus, suiker, knoflook aan de kook. Roer het geheel zodat alle ingrediënten goed oplossen.
4. Voeg dan de rijstcakes toe. Kook totdat de rijstcakes zacht zijn en de saus is ingedikt (ongeveer 8-10 minuten). Roer regelmatig zodat de rijstcakes niet aan de bodem van de pan blijven plakken.
5. Voeg de visstaven en kool toe. Kook het geheel 4-6 minuten. Afhankelijk van de rijstcakes zou je het eventueel iets langer moeten koken. Voeg water toe als het geheel te dik wordt of als er te weinig saus is.
6. Proef of de saus op smaak is en je tteokbokki is klaar!