Vanwege de drukte bij PostNL hebben wij momenteel langere levertijden.

  • Wonton soep
  • Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 60 Minuten
  • Mild

Wonton soep

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 2 Speklappen
  • 16 Garnalen, maat 26/30
  • Snufje peper
  • 0,5 tl Suiker
  • 0,5 tl Maïzena
  • 1 Ei
  • 3 Schijfjes verse gember
  • 1 Sjalot, gesnipperd
  • 2 Lente-ui
  • Levering binnen 1-2 werkdagen
  • Gratis bezorging vanaf €40,-
  • 2.500 unieke producten
9.2
Specificaties
  • Keuken: China
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Smaak: Mild
  • Prijs: 0
Schrijf als eerste een review
Schrijf een review

Hoe waardeert u dit product? *

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Bereidingswijze Wonton soep

 

Wontons vallen onder dezelfde categorie als dumplings. Het is hetzelfde maar dan net ietsje anders. De wontons komen oorspronkelijk uit de provincie Guangdong in China. Wonton is een dumpling gevuld met varkensvlees en garnalen en worden vaak in combinatie met eiernoedels gegeten in een soep.
De wontons zijn net als de dumplings makkelijk zelf te maken!  

1. Snijd de speklappen in kleine stukken zodat het makkelijker te malen is in de keukenmachine. Maal het niet fijn, je moet nog kleine stukjes vlees kunnen zien.

2. Laat de garnalen ontdooien, pel ze en maak ze schoon (verwijder het darmkanaal). De koppen en schalen kun je bewaren voor de bouillon. Snijd de garnalen fijn en voeg ze toe aan de gemalen speklappen.

3. Snijd vervolgens ook de bamboo fijn en voeg ze toe aan de vulling. Je kunt de bamboo ook weglaten als je dit niet lekker vindt.

4. Voeg dan 0,5 tl kippoeder, paar druppels sesamolie, 0,5 tl sojasaus, snufje peper, 0,5 tl suiker, 0,5 tl maïzena, en 1 ei aan de vulling toe. Meng de vulling goed met de ingrediënten.

5. Dan gaan we de wontons vouwen. Leg 1 eetlepel in het midden van de wonton vel. Vouw de wonton dubbel in een driehoek en vouw de zijhoeken naar binnen. Bestrooi de wontons met maïzena of bloem zodat ze niet aan elkaar plakken en dek ze even af met een natte theedoek.

6. Verhit de wok op hoog vuur met 3 el rijstolie.

7. Fruit de gember, sjalot en lente-ui en voeg dan de garnaalkoppen en schalen toe die je hebt bewaard. Wok totdat de koppen en schalen een beetje roze kleuren.

8. Voeg dan water in de wok toe totdat alles onder water staat. Doe dan een deksel erop en laat de bouillon 20-25 koken op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur uit.

9. Zeef de bouillon en giet dit in een soeppan.

10. Proef de bouillon en voeg eigen smaak peper, zout en sesamolie toe.

11. Zet dan de soeppan op het vuur en breng de bouillon aan de kook en voeg de wontons toe. De wontons zijn gaar zodra ze drijven, laat dan de soep nog 1 minuut sudderen en je kunt de wonton soep serveren. Garneer de soep nog met wat lente-ui.

 

 


Print dit recept
Menu