• Zoet-zure kip
  • Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 25 Minuten

Zoet-zure kip

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 400 gr kipdijfilet, in blokjes
  • 2 el maizena
  • 1 tl zout en peper
  • 1 el citroensap
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el sinaasappeljam
  • 3 el vloeibare honing
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, gesneden
  • 1 gele paprika, gesneden
  • 1 winterpeen, in plakjes
  • een klein handje cashewnoten
    • Levering binnen 1-2 werkdagen
    • Gratis bezorging vanaf €40,-
    • 2.500 unieke producten
    9.2
    Specificaties
    • Keuken: China
    • Gang: Hoofdgerecht
    • Prijs: 0

    Dit recept is speciaal voor Asian Food Lovers
    geschreven door Eet Goed Voel Je Goed

    Bereidingswijze Zoet-zure kip


    Een heerlijk recept op tafel toveren waarmee je het hele gezin blij maakt? Dan vinden wij deze zoet-zure kip een echte aanrader! Serveer dit gerecht met nasi of rijst en roerbakgroente voor een tafel vol heerlijke smaken.


    1. Snijd de kip in blokjes en meng ze door de maizena.  Breng op smaak met zout en peper en zet de kip apart.
    2. Meng chilivlokken, kurkuma, citroensap, azijn, sojasaus, vissaus, tomatenpuree, sinaasappeljam en honing. Meng dit goed door elkaar, dit is je roerbaksaus. Wil je deze niet te pittig, verminder dan de hoeveelheid chilivlokken.
    3. Verhit de kokosolie in een wok en bak de de kip bruin. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak dit kort mee.
    4. Voeg je roerbaksaus toe en bak totdat de kip bijna gaar is.
    5. Eindig door de groente (ui, paprika, winterpeen) toe te voegen en bak deze nog een aantal minuten mee. Wok ze niet te lang, zodat ze wel nog een beetje knapperig blijven.
    6. Haal de pan van het vuur en strooi de cashewnoten over de kip.


    Serveertip: Lekker met Jasmijnrijst!

    Print dit recept
    Menu