9 x de lekkerste sauzen voor je pokébowl

Pokebowls, wij van Team Asian Food Lovers eten ze graag. Vooral in de zomer. Sowieso zijn maaltijden in een bowl wel favoriet!
Een goede pokébowl heeft wat ons betreft niet meer nodig dan een goede sushi-azijn wat sojasaus en wasabi. Maar soms willen we uitpakken, een smaakexplosie creeeren en een heerlijke saus over onze bowl drizzlen.

Wij delen vandaag onze favoriet sauzen voor op je pokébowl met je.

Pokébowl sauzen 

Teriyaki Mayo

Perfect voor je pokébowl met kip, beef of eens. Teriyaki saus matcht heerlijk met het gegrilde vlees, geeft het een mooi, smakelijk glansje én combineert natuurlijk ook goed met de rijst. De mix van mayo met teriyaki geeft de saus een romige finish.  Wij kunnen deze absoluut aanraden.

Wasabi Mayo

Wie sushi zegt, zegt wasabi. Ook bij een pokébowl past de smaak van pittige wasabi heel goed. De romige mayonaise matcht perfect met de scherpe smaak van wasabi. Deze saus geeft jouw pokébowl een extra kick! Dit is een van onze favoriete wasabi mayo’s én ook nog eens nieuw in het assortiment.

Spicy Mayo

What is not to love – niet alleen een van onze favoriete sauzen voor op je pokébowl, misschien wel één van onze favoriete sauzen ever! De scherpe Sriracha wordt in balans gebracht door de romige mayonaise. Lekker bij ene pokébowl met gefrituurde garnalen bijvoorbeeld. Deze spicy mayo gebruiken wij graag.

 Pokebowl sauzen

Toppings voor je pokébowl

Niet alleen saus maakt je pokébowl specialer, ook het gebruik van de juiste topping tilt jouw pokébowl naar een hoger niveau. Uiteraard delen we ook weer de favorieten van team Asian Food Lovers.

Sesamzaadjes

Een veel voorkomende topping in de Aziatische keuken is sesamzaad. Zowel witte als zwarte sesamzaadjes worden afwisselend gebruikt. De zaadjes hebben een verfijndse specifieke smaak en zijn zowel lekker op bijvoorbeeld een pokébowl met kip alsook met zalm. Een allesvriend voor je bowl. 

Wasabi sesamzaadjes

Een mooi vervolg op de gewone sesamzaadjes zijn wasabi sesamzaadjes. De naam doet het al vermoeden, deze zijn iets meer spicy dn de gewone zaadjes. Ideaal wanneer je iets meer pit wilt op je pokébowl, maar een saus too much vindt. Deze gebruiken wij graag. 

Furikake 

Nieuw in ons assortiment en steeds geliefder in Europa is Furikake. Een crunchy topping die bestaat uit bijvoorbeeld sesamzaadjes, zeewier en bonito. Deze topping geeft je pokébowl een extra visachtige smaak met een bite. Misschien wel onze lievelings topping! Er is genoeg keuze in de verschillende soorten Furkikake

 

Zelf pokébowl saus maken?

Heb je zin om echt eens uit te pakken en jezelf of je gasten te verrassen. Dan maak je heel eenvoudig zelf een lekkere saus voor je pokébowl. Wij hebben een aantal recepten voor je verzameld waarmee je de pokéshow steelt!

Japanse sesamsaus

Deze heerlijke saus wordt gemaakt met sesamolie, rijstazijn en rijstwijn en een beetje suiker. Easy as that. Kijk hier voor het volledige recept.

Crispy chili saus

Wij denken dat Crispy Chili Oil écht overal lekker bij is en dus ook in ene kleine hoeveelheid op je pokébowl. De chili olie zorgt voor kleur, spicy en crunch in je pokébowl. Loopt het water jou ook al in de mond?  Zelf maken is natuurlijk nóg leuker en ook heel gemakkelijk. Klik hier voor het recept

Nuoc Cham

Een lichtere variant van de bovenstaande chili olie is deze Vietnames dipsaus. Licht, spicy en lekker bij zoveel gerechten. Ook het maken van deze saus is een fluitje van een cent en is vooral lekker bij pokébowls met tempura. Zo maak je deze dipsaus