• Hoofd
    gerecht
  • 2 Personen
  • 50 Minuten
  • Mild

Kitsune-Udon

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 2,5 kopjes Water
  • 1 Kombu(kelp)
  • 1,5 kopje Bonito vlokken
  • 1 tl Suiker
  • 1/4 tl Zout
  • 4 Inariage
  • 1 Lente-Ui
    • Levering binnen 1-2 werkdagen
    • Gratis bezorging vanaf €40,-
    • 2.500 unieke producten
    9.2
    Specificaties
    • Keuken: Japan
    • Gang: Hoofdgerecht
    • Smaak: Mild
    • Prijs: 0
    Schrijf als eerste een review
    Schrijf een review

    Hoe waardeert u dit product? *

    1 Ster
    2 Sterren
    3 Sterren
    4 Sterren
    5 Sterren

    Bereidingswijze Kitsune-Udon

     

    Kitsune Udon is een Japanse noedelsoep in dashi bouillon, gegarneerd met gebakken tofu en lente-uitjes. Deze Udon-soep is een van de meest populaire, klassieke Japanse noedelgerechten.
     
    Maak de dashi.
    1. 
    Week de kombu(kelp) in 2 ½ kopjes water 30 minuten. Als je tijd hebt, laat je dit 3 uur of maximaal een halve dag weken.
    2. Breng kombu en het week water over in een steelpan. Breng langzaam op middelhoog vuur aan de kook.
    3. Verwijder de kombu vlak voor het koken. Als je de kombu in de pan laat, worden de dashi slijmerig en bitter. Voeg 1 ½ kopjes Bonito vlokken toe en breng het opnieuw aan de kook.
    4. Zodra de dashi kookt, het vuur lager zetten,15 seconden laten sudderen en zet het vuur uit. Laat de katsuobushi naar de bodem zinken, ongeveer 10-15 minuten. Zeef de dashi door een fijne zeef boven een steelpan.
     
    Maak de Udon soep
    Voeg dan in de pan van de dashi 1 el mirin, 1 theelepel suiker, 1 el sojasaus en ½ theelepel koosjer zout toe en breng aan de kook. Zodra het kookt, zet het vuur uit en zet het aan de kant.
     
    Toppings voorbereiden
    Knijp overtollige vloeistof uit het inariage (of u kunt het houden zoals het is). Snijd de lente-ui in dunne plakjes.
     
    Udon noedels
    1.
    Breng een grote pan water aan de kook voor udonnoedels. Volg de kook aanwijzingen op de verpakking en giet deze af zodra de noedels klaar zijn. 
    2.
    Verwarm de Udon soep.
      
    Serveer udon-noedels en soep in serveerschalen en bedek met inariage, lente-ui en evt. chili kruiden mengsel.

     

     

    Print dit recept
    Menu