Mungbonen Dahl

het ultieme comfort food

India

Mungbonen Dahl
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 50
  • Medium
Mungbonen Dahl

Ingrediënten

2 theelepels zout

3 el zonnebloemolie

1 Ui

2 tomaten

15 g koriander

Bereidingswijze voor Mungbonen Dahl

  1. Was de mungbonen onder koud stromend water tot het water helder ziet. Week ze minimaal 8 uur, maar liefst een hele nacht, in ruim water.
  2. Kook de mungbonen 20 minuten in 750 ml water met 1 theelepel zout. Giet af en laat het een tijdje drogen met stoom. (bewaar de gezeefde vloeistof in een kom).
  3. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de komijn zaadjes, laat het 15 seconden sputteren. Daarna fruit de ui 3-4 minuten. Voeg de gember-knoflookpasta toe en bak 3 minuten. Roer de tomaten erdoor en bak ze in 5 minuten al omscheppend zacht.
  4. Voeg de rawit-pepertjes, kurkumapoeder, chilipoeder, komijnpoeder, koriander poeder toe en bak nog 2 minuten mee.
  5. Voeg de gekookte mungbonen en 350 gezeefde vloeistof toe en breng het geheel tegen de kook aan. Stoof in 5-7 minuten verder gaar. Voeg garam masala en koriander bladjes en roer goed door.
Recept idee.png

Recept idee.png Serveertip

Serveer deze dahl met chapati (platbrood van India) en/of rijst.

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.