Beef Bulgogi


Koreaanse BBQ
Korea

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 1 kg beef rib eye
  • 3 lente ui in stukken van 4 centimeter
  • 1 kleine witte ui in dunne halve maantjes
  • 1 kleine wortel in dunne plakjes
  • 3 el water
  • 2 el suiker
  • 2 el honing
  • 2 el knoflook
  • 1/8 tl peper

* Verplichte velden

Van: € 1,69

Tot: € 11,63

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze Beef Bulgogi

De Koreanen hebben een hele andere kijk op BBQ. Bij Koreaans barbecueën is het de bedoeling dat je zelf de maaltijd a la minute bereidt. Op de grill, die meestal is ingebouwd in de tafel. Bulgogi betekent 'vuurvlees' en is een van de bekendste Koreaanse gerechten.


1. Snijd de ribeye in dunne plakjes. Dep eventueel het vlees droog met keukenrol. Tip: leg de ribeye even in de vriezer, dan snijdt het wat makkelijker.

2. Mix de sojasaus, water, suiker, honing, mirin, knoflook, sesamolie, sesamzaadjes en peper in een grote kom. Voeg dan het vlees, de lente-ui, de ui en de wortel toe en meng het geheel. Laat het een uur marineren.

3.Grill dan het vlees en de groenten op de BBQ of in een grillpan op hoog vuur zodat het geheel een beetje karamelliseert. Als je een grillpan gebruikt, verhit dan een klein beetje sesamolie voordat je het vlees toevoegt in de pan.

Maak zeker ook eens één van onze andere heerlijke recepten!


Serveertip:

Serveer met rijst of neem een blad sla, vul deze met kimchi, de bulgogi en maak er een ‘wrap’ van.



Print dit recept