Beef Bulgogi
Koreaanse BBQ
Korea
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 80
- Mild
De Koreanen hebben een hele andere kijk op BBQ. Bij Koreaans barbecueën is het de bedoeling dat je zelf de maaltijd a la minute bereidt. Op de grill, die meestal is ingebouwd in de tafel. Bulgogi betekent 'vuurvlees' en is een van de bekendste Koreaanse gerechten.
Ingrediënten
1 kg runderrib
3 lente-ui in stukjes van 4 centimeter
1 kleine witte ui in dunne halve maantjes
1 kleine wortel in dunne plakjes
3 el water
2 el suiker
2 el honing
2 el knoflook
1/8 tl peper.
Bereidingswijze voor Beef Bulgogi
- Snijd de ribeye in dunne plakjes. Dep eventueel het vlees droog met keukenrol. Tip: leg de ribeye even in de vriezer, dan snijdt het wat makkelijker.
- Mix de sojasaus, water, suiker, honing, mirin, knoflook, sesamolie, sesamzaadjes en peper in een grote kom. Voeg dan het vlees, de lente-ui, de ui en de wortel toe en meng het geheel. Laat het een uur marineren.
- Grill dan het vlees en de groenten op de BBQ of in een grillpan op hoog vuur zodat het geheel een beetje karamelliseert. Als je een grillpan gebruikt, verhit dan een klein beetje sesamolie voordat je het vlees toevoegt in de pan.
Serveertip
Serveer met rijst of neem een blad sla, vul deze met kimchi, de bulgogi en maak er een wrap van.