Gado Gado
Een heerlijk vegetarisch gerecht
Indonesië
- Bijgerecht
- 4 personen
- 25
- Medium
Gado Gado betekent letterlijk mix-mix. Het is een vegetarisch Indonesisch gerecht, waar iedereen zijn eigen variant van heeft. Vervang gerust de verse ingrediënten van dit recept naar eigen smaak! Dat is het fijne aan Gado Gado, het maakt allemaal niet uit.
Ingrediënten
2 Eieren hardgekookt
1 Kleine bloemkool
Halve komkommer
1 Wortel
100 g Taugé
150 g Tempeh
1 el Zonnebloemolie
Bereidingswijze voor Gado Gado
- Zet een pannetje water op en kook de eieren in 8-10 minuten hard. Laat ze schrikken en pel ze dan. Snijd ze vervolgens in partjes.
- Ga dan verder met het wassen en snijden van de groenten. De bloemkool mag in kleine roosjes gesneden worden. De komkommer en de wortel in halve plakjes.
- Kook de groenten in een pan met water totdat ze beetgaar zijn. De taugé kan worden geblancheerd.
- Bak de tempeh in een pan met zonnebloemolie. Als het mooi goudbruin kleurt, kun je de pan van het vuur halen.
- Maak ondertussen de gado gado mix zoals aangegeven op de verpakking.
- Dan is het tijd om je bord op te maken, leg de groenten op je bord en giet de saus eroverheen naar smaak.
Serveertip
Serveer met kroepoek en sambal!