Geroosterde Eend in Rode Curry saus
Geroosterde eend in rode curry saus
Thailand
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 15
- Mild
Eend is voor veel Nederlanders een relatief onbekend ingrediënt, zonde want het smaakt erg lekker! In dit recept maken we een heerlijke geroosterde eend, gecombineerd met een rode curry. Rode curry heeft een volle warme smaak, vooral als de smaak wordt geblust en in balans wordt gebracht met kokosmelk, vissaus en (palm)suiker. De rode curry van Asian Home Gourmet is all natural en bijzonder goed van smaak. De combinatie tussen eend en de rode curry is fantastisch!
Ingrediënten
250 g geroosterde eend in plakjes
50 g Aubergine in plakjes
50 g Cherrytomaten
Bereidingswijze voor Geroosterde Eend in Rode Curry saus
- Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de rode currypasta toe en roerbak deze voor een halve minuut.
- Voeg de geroosterde eend toe en roerbak deze mee voor 1 minuut. Voeg de kokosmelk en ananas toe en breng dit geheel vervolgens aan de kook.
- Voeg de cherrytomaatjes toe en laat het geheel onbedekt sudderen voor 3 minuten.
- Breng tot slot nog extra op smaak met de (palm)suiker en de vissaus.
Serveertip
Serveer het gerecht in een kom en garneer met basilicumblaadjes. Serveer er ook geurige pandanrijst bij!