Ingelegde radijs met een Aziatische twist

Zuur, Zoet en Pittig: Radijsjes Heruitgevonden

Aziatische mix

Ingelegde radijs met een Aziatische twist
  • Bijgerecht
  • 10 personen
  • 15
  • Mild
Ingelegde radijs met een Aziatische twist

Ingrediënten

- 300 gram radijsjes

- water

- 3 tl suiker

Bereidingswijze voor Ingelegde radijs met een Aziatische twist

  1. Neem een mandoline of een scherp mes en snijd de radijsjes in dunne plakjes.
  2. Doe de radijsplakjes in een schone glazen pot. Een oude augurken-pot voldoet prima. Voeg 3 theelepels suiker, 1 theelepel zwarte peperkorrels en 5 gedroogde chilipepers toe aan de radijsjes. De radijsjes waren erg subtiel pittig bij het gebruik van 5 pepers. Houd je van pittig? Wees dan niet verlegen en gebruik dan extra chilipepers.
  3. Vul de pot tot ongeveer twee derde met rijstazijn. Vul de rest aan met water tot de radijsjes helemaal ondergedompeld zijn.
  4. Draai de deksel op de pot en schud tot de suiker opgelost is. Laat het minimaal 24 uur intrekken in de koelkast. Geduld is een schone zaak.
Recept idee.png

Recept idee.png Serveertip

Deze ingelegde radijsjes zijn geweldig als topping op een Aziatische taco of als pittige kick in een frisse salade. Probeer ze ook eens naast gegrilde tofu of tempeh voor een vegetarische twist.

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.