Japanse sesam saus


Goma dare
Japan

  • Bijgerecht

  • 4 Personen

  • 15 Minuten

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 0,5 tl (riet) Suiker

* Verplichte velden

Van: € 0,89

Tot: € 14,78

Prijs zoals geconfigureerd:

Dit recept is speciaal voor Asian Food Lovers
geschreven door Mevr Yan

Bereidingswijze Japanse sesam saus

Een heerlijke sesam saus die je bij verschillende gerechten kunt gebruiken. Salade dressings, Shabu Shabu dispsaus, poké bowl dressing, noedelsaus zijn slechts enkele voorbeelden hoe je Goma dare kan gebruiken. De zelfgemaakte Japanse sesam saus kun je lichtdicht afgesloten een week in de koelkast bewaren.

 

1. Rooster de sesamzaadjes op matig vuur in een droge koekenpan. Schud af en toe, zodat ze niet aanbranden. Zet het vuur uit wanneer alle sesamzaadjes een lichtbruine kleur hebben. Haal ze direct uit de pan om te voorkomen dat ze verder gaan garen. Laat de sesamzaadjes vervolgens afkoelen. Maal daarna de sesamzaadjes in een vijzel tot pasta.

2. Doe de sesampasta (ongeveer 2 eetlepels) hierna in een kom. Meng hierin de rest van de ingrediënten. Voeg als laatste de Japanse mayonaise toe. Afhankelijk van de gewenste dikte kun je 2 tot 3 eetlepels mayonaise erdoor mengen.


Serveertip: Gebruik de Japanse sesam saus voor de Sesam kip salade .

Print dit recept