
Kerst Tom Kha
Een heerlijke Aziatische kippensoep met een kerstig tintje
Aziatische mix

- Bijgerecht
- 4 personen
- 30
- Medium
Het kerstdiner bestaat vaak uit meerdere gangen - vaak begonnen met een soep. Deze Tom Kha is een heerlijk lichte, maar goed gevulde kippensoep. We hebben de soep een kersttintje gegeven door de limoen te vervangen door sinaasappel.

Ingrediënten
1 L kippen- of groentenbouillon
1 stengel citroengras
4 cm Galanga
<100 g champignons
2 kipfiletjes in blokjes
1 rode ui in halve ringen
1 rode peper in ringetjes
Bereidingswijze voor Kerst Tom Kha
- Maak een liter bouillon en breng deze samen met de kokosmelk aan de kook.
- Wanneer de soep kookt voeg je de kipblokjes toe, zodat deze kunnen garen.
- Kneus een citroen en voeg deze samen met de Galanga, limoenbladeren en de champginons toe aan de soep. Laat dit kort doorkoken.
- Voeg nu de oestersaus, de helft van rode peper ringetjes en de helft van de rode ui toe.
- Laat dit nog een minuutje koken en zet dan het vuur uit.
- Serveer de soep met koriander en schijfjes sinaasappel. Strooi ook de overgbleven ui en peper over soep voor een feestelijke touch.