Korean Fried Chicken
Spicy gefrituurde kip
Korea
- Snack
- 4 personen
- 75
- Pittig
De Koreaanse keuken is al een aantal jaren een trendkeuken, het wordt ook steeds populairder in Nederland. De gochujang is eeen hele bekende pittige saus uit de Koreaanse keuken. Deze saus wordt gebruikt om de Korean Fried Chicken te maken. De kip wordt twee keer gefrituurd, wat het heel krokant maakt, en in combincatie met de saus krijg je een lekkere pittige en sticky kip.
Ingrediënten
1 eetlepel rijstwijnazijn
3 eetlepels poedersuiker
750 g zonnebloemolie
1 kg kippenvleugels
1 theelepel bakpoeder
0.5 theelepel peper
1 theelepel zout
2 lente-uitjes: in ringen gesneden
2 eetlepels gehakte pinda's
Bereidingswijze voor Korean Fried Chicken
- Begin eerst met het maken van de saus. Doe 2 el sesamolie, 4 el gochujang, 4 el sojasaus, 1 el rijstwijnazijn, 3 el bruine basterdsuiker, 1 el knoflookpuree, 1 tl gemberpuree in een grote pan en breng dit aan de kook. Laat het even koken totdat de saus wat dikker is.
- Verhit 750 ml zonnebloemolie in een wok of frituurpan 140 ˚C.
- Leg keukenpapier op een bord klaar, waar je de kip op kan leggen.
- Dep de kip droog met keukenpapier.
- Meng voor de coating in een grote kom de maïzena, bakpoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
- Doe de kip in de kom en meng het geheel goed totdat de kip goed bedekt is met de coating.
- Bak dan de kip 7 minuten in de olie, dit kan het beste in delen gedaan worden. Laat de kip uitlekken op het bord met keukenpapier.
- Verhit de olie dan naar 200˚C en bak de kip nog een keer in de olie totdat ze goudbruin zijn. Laat de kip dan weer uitlekken.
- Doe dan alle gebakken kip in de pan met de saus en roer het geheel goed.
- Zodra alle kip is bedekt met saus kun je het serveren.
Serveertip
Bestrooi de kip met in ringen gesneden lenteuien, gehakte pinda’s en sesamzaadjes.