Miso Soep


Japans bekendste soep met tofu en Shiitake's
Japan

  • Voorgerecht

  • 4 Personen

  • 20 Minuten

  • Mild

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd: € 10,33

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 3 Lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • 1/2 el Rijstwijn (optioneel)

* Verplichte velden

Van: € 1,24

Tot: € 10,33

Prijs zoals geconfigureerd: € 10,33

Bereidingswijze Miso Soep

Traditionele Japanse Miso soep bestaat uit een typische Japanse bouillon (Dashi) met daarin een Miso pasta. Miso pasta is een Japanse smaakmaker die gemaakt wordt door het laten fermenteren van sojabonen In combinatie met zout en een bepaald type schimmel (dat klinkt wellicht onsmakelijk, maar dat is het helemaal niet!). Met dit recept maak je razendsnel je eigen Japanse Miso soep. Door er o.a.Shiitake paddestoelen en tofu aan toe te voegen maak er je een heerlijke én bovendien verantwoorde maaltijd van. Als je wilt kun je er ook nog andere ingrediënten aan toevoegen zoals rijst of andere groente die je zelf lekker vindt. Itadakimasu! (Smakelijk!)


  • 1. Zet een pan water op met 600 ml water, voeg de inhoud van het zakje Misopasta toe en breng aan de kook. Roer af en toe even door om de misopasta goed te vermengen met het water.
  • 2. Verhit ondertussen de olie in een kookpan en roerbak de Shiitake paddestoelen ongeveer 3 minuutjes.
  • 3. Voeg de Shiitake paddestoelen en eventuele andere groenten naar eigen smaak toe aan de soep. Laat het geheel even zachtjes doorkoken.
  • 4. Snijdt de Silken tofu in blokjes en voeg deze toe aan de soep en kook deze kort mee (circa 1 minuut).
  • 5. Vlak voordat je de Miso soep uitserveert voeg je de lenteuitjes en (indien gewenst) de rijstwijn toe.

Serveertip: Voor een lekkere variatie kun je de tofu ook eens door kip of zeevruchten vervangen.

Print dit recept