Miso soep

Snel en makkelijk

Japan

Miso soep
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 30
  • Mild
Miso soep

Ingrediënten

960 ml Water

10 g Kombu(kelp)

1 Lente-Ui

Bereidingswijze voor Miso soep

    Maak Dashi
  1. Maak de kombu schoon met een vochtige doekje. Week de kombu 30 minuten in 960 ml water. Zo heb je dan kombu dashi.
  2. Giet kombu dashi in een pan en breng langzaam aan de kook op middelhoog vuur. Gooi de kombu vlak voor het koken weg. Als je kombu in de pan laat, wordt het slijmerig en laat het een bittere smaak achter.
  3. Maak Miso Soep
  4. Breng de dashi aan de kook en laat deze sudderen (niet koken).
  5. Doe 4 el miso in een pollepel en laat deze oplossen in de dashi. Als je per ongeluk te veel miso hebt toegevoegd, verdun de miso-soep met dashi.
  6. Voeg tofu en de geweekste zeewier toe nadat de miso volledig is opgelost zodat je de tofu niet breekt bij het mengen in miso. Verwarm de misosoep tot deze gewoon heet is, maar niet overkookt!
Recept idee.png

Recept idee.png Serveertip

Voeg op het laatste de lente-ui toe als de soep klaar is.

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.