Miso soep
Snel en makkelijk
Japan
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 30
- Mild
Een Japans ontbijt is eigenlijk niet compleet zonder miso soep, maar ook bij het de lunch en diner wordt de miso soep vaak gegeten. Het is super eenvoudig om thuis authentieke Japanse misosoep te maken en het is ook nog eens heel gezond.
Ingrediënten
960 ml Water
10 g Kombu(kelp)
1 Lente-Ui
Bereidingswijze voor Miso soep
- Maak Dashi
- Maak de kombu schoon met een vochtige doekje. Week de kombu 30 minuten in 960 ml water. Zo heb je dan kombu dashi.
- Giet kombu dashi in een pan en breng langzaam aan de kook op middelhoog vuur. Gooi de kombu vlak voor het koken weg. Als je kombu in de pan laat, wordt het slijmerig en laat het een bittere smaak achter. Maak Miso Soep
- Breng de dashi aan de kook en laat deze sudderen (niet koken).
- Doe 4 el miso in een pollepel en laat deze oplossen in de dashi. Als je per ongeluk te veel miso hebt toegevoegd, verdun de miso-soep met dashi.
- Voeg tofu en de geweekste zeewier toe nadat de miso volledig is opgelost zodat je de tofu niet breekt bij het mengen in miso. Verwarm de misosoep tot deze gewoon heet is, maar niet overkookt!
Serveertip
Voeg op het laatste de lente-ui toe als de soep klaar is.