Panang Curry
Deze curry heeft een volle, warme en kruidige smaak
Thailand
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 60
- Medium
Panang curry heeft een volle warme kruidige smaak, en is niet te heet, vooral als de smaak in balans wordt gebracht met kokosmelk, vissaus en palmsuiker. Een heerlijke curry die als stoofgerecht makkelijker te maken is in een grotere hoeveelheid. Handig dus voor een feestje, of om in te vriezen.
Ingrediënten
600 g Varkens schouderkarbonade, in plakjes gesneden
2 Rode milde Spaanse pepers, in de lengte in reepjes gesneden
3 takjes Basilicum, om te garneren
Bereidingswijze voor Panang Curry
- Schenk de kokosmelk in een kom (even vooraf verwarmen als hij gestold is), en roer door met een garde.
- Verwarm een scheutje olie in de wok op een middelhoog vuur.
- Fruit de currypasta.
- Voeg 12 eetlepels kokosmelk toe, wacht tot de olie vrijkomt.
- Voeg het vlees toe en roerbak 5 minuten.
- Voeg vissaus, sojasaus, palmsuiker en bouillon toe en laat het vlees nog even doorbakken.
- Schenk de rest van de kokosmelk erbij, zet het vuur hoger en breng de curry aan de kook. Laat de curry nog een half uurtje inkoken op laag vuur.
- Kook intussen 400 gram Pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg tenslotte de kaffir limoen blaadjes toe.
Serveertip
Serveer het gerecht in een kom, garneer met de rode chilireepjes en de Thaise basilicum. Serveer met pandanrijst.