Pineapple Fried Rice
Frisse rijstmaaltijd met stukjes verse ananas en garnaal
Thailand
- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 30
- Mild
Gebruik je wel eens verse ananas in een warme maaltijd? Veel mensen komen niet verder dan een pizza Hawaï, maar daar gaat vanaf nu verandering in komen! Met dit eenvoudige recept voor Pineapple Fried Rice (ananas met gebakken rijst) tover je in een handomdraai een magische Thaise maaltijd op tafel waar het hele gezin van zal smullen!
Ingrediënten
1 Verse ananas
2 teentjes knoflook: geperst
8 grote garnalen (meer mag ook)
50 g wortel: in blokjes gesneden
1 Groene peper: in blokjes gesneden
2 el rozijnen
1 Tomaat: in blokjes gesneden.
Bereidingswijze voor Pineapple Fried Rice
- Snijd de verse ananas doormidden in 2 helften. Snijd nu eerst het ananashart (het harde middenstuk) uit de ananashelften. Dit doe je door schuine inkepingen te maken. Schep vervolgens het ananasvlees uit de schil en doe het in een aparte kom. Gooi de 2 uitgelepelde ananashelften niet weg. Deze kun je gebruiken als 2 leuke schaaltjes om je gerecht in te serveren.
- Snijd het ananas vlees in driehoekjes.
- Verhit 3 el arachideolie in een wok op medium hitte, bak vervolgens de gehakte knoflook goudbruin en voeg vervolgens de garnalen toe.
- Zodra de garnalen roze kleuren, zijn ze gaar. Voeg nu de wortelen, paprika en ananas-stukjes toe. Voeg ook 1 el sojasaus toe.
- Voeg het bouillonblokje toe om het het geheel op smaak te brengen.
- Kook de witte rijst gaar volgens de instructie op de verpakking. Voeg de gare witte rijst, de rozijnen en het curry poeder toe. Roer het goed door en proef even of het gerecht zo naar je smaak is. Indien nodig kun je een paar druppels vissaus of een snufje zout toevoegen. je zult zien dat de witte rijst door de toevoeging van het currypoeder een mooie gele kleur zal krijgen, wat nog eens extra leuk kleurt met het geel van de ananas.
- Voeg tenslotte de gesneden tomaat toe en haal het gerecht van de hittebron.
Serveertip
Schep de gebakken rijst in de reeds voorbereide ananas schaaltjes, serveer ze aan tafel en eet smakelijk