radish kimchi
Het bekendste Koreaanse bijgerecht
Korea
- Bijgerecht
- 2 personen
- 90
- Pittig
Kimchi is het nationale gerecht van Korea, het zo populaire en een cultureel belangrijk ingredient. Er zitten veel vitamines, vezels en antioxidanten in en weinig vet of cholesterol. Maak Radish Kimchi zelf met dit makkelijke recept!
Ingrediënten
1.3 kg Daikon (witte rammenas/rettich)
1 el Zeezout
1 el Suiker
6 el Water
6 Teentjes knoflook, fijn gesneden
2.5 cm Gember, geschild en fijn gesneden
4 Stengels lente-ui, gesneden in stukken van 4 cm
Bereidingswijze voor radish kimchi
- Maak de radijs schoon en spoel hem af en snijd hem in blokjes van 1.5 cm in een grote kom. Strooi het zout en de suiker over de radijs heen. Meng goed tot de radijs gelijkmatig is bedekt en laat 1 uur marineren.
- Giet de blokjes goed af, maar spoel ze niet uit.
- Ondertussen roer je in een kleine steelpan 6 el water en 1 el rijstmeel door elkaar. Kook op middelhoog vuur, vaak roerend, tot het dikker wordt, ongeveer 3-5 minuten. Breng het meelmengsel over in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Meng in een grote kom de knoflook, gember, chilipoeder, vissaus en de afgekoelde rijstmeel. Voeg de radijsblokjes toe en meng goed.
- Bewaar de kimchi in een glazen pot en zorg ervoor dat er niet te veel lucht in zit.
- Dek af en bewaar bij kamertemperatuur gedurende 24 uur en zet het dan in de koelkast om te fermenteren voor 1-3 dagen. Het blijft 1-2 maanden goed in de koelkast.
Serveertip
Serveer bij rijst