Romige shiitake soep
Romige shiitake soep
Aziatische mix
- Voorgerecht
- 4 personen
- 30
- Mild
Maak je klaar voor een romige, hartverwarmende soep die elke smaakpapil prikkelt. Deze Shiitake soep, met zijn rijke umami-smaak en zachte textuur, is het perfecte comfort food. Een eenvoudige, doch elegante soep die zowel voedt als verrukt!
Ingrediënten
- 400 g kastanje champignons
- 2 Uien
- 4 tenen Knoflook
- 2 groente- of runderbouillonblokken
- Lente ui
Bereidingswijze voor Romige shiitake soep
- Begin met het weken van de Shiitake-paddenstoelen in een liter kokend water. Laat ze goed hydrateren zodat ze hun rijke smaak volledig vrijgeven.
- Snijd de naan in blokjes van 2 x 2 cm. Meng ze met olie, peper en zout naar smaak en spreid ze uit op een bakplaat. Rooster ze in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 10 minuten. Zijn ze nog niet knapperig? Laat ze dan nog even in de oven, maar let goed op dat ze niet verbranden.
- Snijd ondertussen de kastanjechampignons. Houd een paar mooie plakjes apart voor de decoratie.
- Bak de ui glazig in een scheut olie of een klontje boter. Voeg dan de knoflook toe en bak tot deze geurig is. Haal de Shiitake uit het water (bewaar het water!) en snijd ze in stukjes. Bak alle paddenstoelen tot ze bruin en geurig zijn.
- Voeg het Shiitake-water, kokosmelk, bouillonblokjes, sesamolie en sojasaus naar smaak toe. Laat het geheel ongeveer een kwartier koken. Bak ondertussen de apart gehouden champignonschijfjes als garnering voor de soep.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
- Schuim de kokoscrème op met een melkopschuimer. Schep de soep in een bord en garneer met het kokoscrème schuim, naan-croutons, champignonschijfjes, een paar druppels chili-olie en fijn gesneden lente-ui. Voor een extra vleugje elegantie kun je eetbare bloemetjes toevoegen, hoewel dit optioneel is.
Serveertip
Houd je niet zo van kokos? Vervang de kokosmelk en kokoscreme dan door kookroom.