snelle glutenvrije Pad Thai
Een heerlijk Thais gerecht in no-time
Thailand
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 10
- Mild
Wij houden van een goede Pad Thai! Een makkelijk en snel eenpansgerecht boordevol groenten. We hebben ook een uitgebreider Pad Thai recept online staan, maar als je geen tijd hebt en ook nog glutenvrij wilt eten is dit het perfecte Pad Thai recept voor jou!
Ingrediënten
2 el Witte Wijnazijn
3 el Vloeibare Honing
1 Rode Peper
500 g Roerbakgarnalen
6 Knoflookteentjes
3 el Boter
150 g Taugé
400 g Thaise Roerbakgroenten
1 Lente-ui
Koriander
Bereidingswijze voor snelle glutenvrije Pad Thai
- Begin met het bereiden van de rijstnoedels volgens de aanwijziging op de verpakking.
- Maak ondertussen de roerbaksaus. Meng de sojasaus, vissaus, azijn, honing en (eventueel) de fijn gesneden rode chili door elkaar en zet deze apart.
- Pak je favoriete wokpan erbij en verhit hierin wat kokosolie. Terwijl de olie warm wordt kun je de knoflookteentjes fijn hakken. Zodra de olie begint te roken is je wok klaar voor gebruik. Doe de garnalen in de wok en roerbak deze totdat ze rozig zijn van kleur (2-3 minuten).
- Voeg de gehakte knoflooktenen en boter toe en roerbak nog 2 minuten.
- De garnalen en uitjes beginnen nu langzaam te karameliseren, voeg nu je groenten toe en roerbak deze tot ze beetgaar zijn.
- Voeg ten slotte de rijstnoedels en saus toe. Roerbak dit totdat de noedels de saus absorberen.
- Klaar! Serveer de pad-thai meteen, anders worden de noedels te slap.
Serveertip
voeg als 'finishing touch' verse koriander en een gesnipperd lente-uitje toe.