Snelle Pho Bo
Vietnamese Noedelsoep met kip
Vietnam
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 20
- Mild
De Vietnamese Pho (spreek uit Feu) soep is er in vele varianten, maar in het algemeen kun je de Pho opdelen in 2 soorten, namelijk Pho Bo (rundvlees) en Pho Ga (kip). In dit recept maken we de beroemde Vietnamese Pho Bo, met rundvlees dus, op een snelle manier door een klein beetje vals te spelen. We gebruiken namelijk kant-en-klare bouillonblokjes. Nog steeds overheerlijk, maar wel een stuk sneller klaar dan de soep op traditionelere wijze uren te laten trekken.
Ingrediënten
400 g Runderschenkel
250 g Soepvlees
3 L Water
2 Grote bruine uien (ongepeld gehalveerd)
Zout naar smaak
60 g Gember (ongepeld in plakjes gesneden)
4 teentjes Knoflook (middelgroot)
4 Wortels (ongepeld gewassen & in stukjes gesneden)
160 g Biefstuk
2 stengels Bosui
2 Rode uien (dun gesneden)
150 g Taugé
2 takjes verse koriander
2 takjes verse muntblaadjes
2 kleine rode pepers
2 Limoenen (in 6 delen gesneden).
Bereidingswijze voor Snelle Pho Bo
- Begin met het weken van de rijstnoedels in lauwwarm water. Laat de noedels circa 20 minuten weken. Giet de noedels vervolgens af.
- Snijd de rauwe biefstuk in flinterdunne plakjes tegen de draad in en leg deze even apart. Om mooie flinterdunne plakjes te krijgen kun je de biefstuk het beste even 15-25 minuten in de vriezer leggen voordat je deze gaat snijden.
- Zet ondertussen een pan met 1 liter water en 2 bouillonblokjes Pho Bo op het fornuis en breng aan de kook. Voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.
- Voeg de rijstnoedels toe aan de bouillon en laat deze 2-3 minuten meekoken. Laat ze niet te lang koken, want dan kunnen ze wat papperig worden.
- Verdeel de rijstnoedels, taugé, rauwe uienringen, gesneden lente-uitjes en dungesneden (rauwe) biefstuk over de soepkommen.
- Schenk nu de kokende bouillon over de ingrediënten en breng op smaak met vissaus (naar smaak). Garneer je Pho Bo met muntblaadjes en koriander.
- Zet een schaaltje met limoen partjes en chili pepers apart op tafel zodat je gasten de soep naar eigen smaak nog wat meer pit kunnen geven. Smakelijk!