Sticky Shiitake
Sticky Shiitake met noedels
Aziatische mix
- Hoofdgerecht
- 1 persoon
- 45
- Mild
Deze sticky shiitake is de perfecte variant op sticky chicken wanneer je eens kiest voor een vegetarische optie. De vlezige textuur van de shiitake past heerlijk bij de zoete, saus en is lekker bij zowel noedels als rijst.
Ingrediënten
1/2 theelepel maïzena
1 lente-ui
Bereidingswijze voor Sticky Shiitake
- wel de gedroogde shiitake in warm water voor ongeveer een half uur
- maak intussen de marinade van sojasaus, zoete sojasaus, sesamolie en sriracha en zet dit even weg
- kook de noodles gaar via de beschrijving op de verpakking.
- dep de gewelde shiitake droog en bak ze aan in een koekepan. Voeg vervolgens de marina toe en bak deze kort mee.
- voeg een halve theelepel maïzene toe, waardoor de saus iets dikker en stickier wordt.
- Serveer de noodles op een bord en schep de sticky shiitake eroverheen.
- Snijd een lente ui in repen van een paar centimeter en snijd de uiteindes in ringetjes.
- Garneer met de gesneden lente ui en sesamzaadjes
Serveertip
Ook lekker met rijst