Tandoori Masala Curry
Geurige soep uit Zuid-India
India
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 55
- Mild
Denk je aan de Indiase keuken, dan denk je al snel aan een traditionele Indiase curry. Maar zelf een echte curry maken is vaak nog best een complexe aangelegenheid. Met dit recept maak je op een gemakkelijke manier zelf een heerlijk romige Tandoori Masala Curry. De aromatisch gegrilde kip met milde curry van Tandoori masala is rijk, vol én romig van smaak.
Ingrediënten
500 g Kippendijen: in stukjes
4 el Yoghurt
Zout & peper
8 Witte uien gesnipperd
200 ml Water of bouillon
4 el Roomboter
1 el Tomatenpuree
250 ml Kookroom
2.5 tl Bruine suiker
Naanbrood of pappadums
Preparation method for Tandoori Masala Curry
- Verwarm de grill van de oven voor op 250°C.
- Marineer de kippendijen met 4 el ghee, 2 el knoflookpasta, 2 el gemberpasta, 2 el tandoori masala poeder, 1 tl korianderpoeder, 2 tl kardemompoeder, 4 el yoghurt en zout en peper naar smaak. Laat dit even staan.
- Verwarm 4 el ghee in een pan en bak hierin de laurier, de kaneelstokjes, 2 tl kardemompoeder en de kruidnagels 2-3 min. Fruit de uitjes aan en voeg 200 ml water toe. Laat de uien garen tot ze zacht zijn..
- Haal de laurier, de kaneelstokjes en kruidnagel uit de saus en pureer de saus met een staafmixer. Zet aan de kant.
- Bak de kip, als de oven op temperatuur is, in circa 12 min. gaar onder de grill.
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Verhit ondertussen in een sauspan de roomboter op laag vuur en bak hierin 2 el knoflookpasta. Voeg 6 el tandoori masala poeder, de tomatenpuree en chilipoeder toe.
- Voeg de uiensaus en de kookroom toe en laat de saus nog vijf minuten sudderen. Breng de saus op smaak met wat suiker en zout.