Thaise mango sticky rijst met cocos-caramel saus
Easy dessert for your Valentine’s date!
Thailand
- Nagerecht
- 8 personen
- 45
- Mild
Mango sticky rice is misschien wel een van de meest bekende Thaise desserts. De heerlijke, zoete, kleverige rijst en topping van mango gecombineerd met een heerlijke saus. Jij bent al met je hoofd in ene tropisch oord nietwaar?
Ingrediënten
75 g suiker
1/2 tl. zout
⅓ tl. zout
Zoete gele mango's
Bereidingswijze voor Thaise mango sticky rijst met cocos-caramel saus
- Kook de kleefrijst volgens de aanwijzingen in de verpakking en vervang 400 ml van het vocht door kokosmelk. Meng de suiker met de rijst en de vloeistof en kook.
- Terwijl je wacht tot de rijst gaar is, bereidt u de saus en de toppings. Verhit een aparte pan en giet de 300 ml kokosmelk en suiker bij elkaar. Laat 5-7 minuten sudderen of tot de saus tot de helft is ingekookt. Zet apart.
- Snijd de mango's naar wens in plakjes.
- Schep de rijst op een bord en serveer met mango's en kokos karamelsaus.
- Garneer met sesamzaadjes.