Zoetzure Kip
Met ananas, paprika & groene erwtjes
Aziatische mix
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 20
- Mild
Zoetzure kip, oftewel Koe Low Kai, hebben we allemaal wel eens gegeten bij het lokale Chinese restaurant, maar je kunt het ook heel makkelijk zelf maken! In dit eenvoudig te bereiden zoetzure kipgerecht combineer je kipfilet blokjes met het zoete van ananas en paprika en het zuur van een beetje azijn en tomaat. Het resultaat is een heerlijke en kleurrijke zoetzure kip. Serveer het gerecht met Basmati rijst om er een heerlijke avondmaaltijd van te maken. Het is overigens ook een ideaal gerecht om in grotere hoeveelheden te maken voor bijvoorbeeld een feestje. Je kunt het dan ook heel goed serveren met stokbrood. Gegarandeerd smullen!
Ingrediënten
Bereidingswijze voor Zoetzure Kip
- Snijd de kipfilet in gelijke blokjes, snipper de ui, pers de knoflook en snijd ook de paprika in mooie gelijke blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een wok en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de kipfilet, knoflook en sambal toe en bak het geheel aan.
- Voeg nu de ketjap, azijn, gembersiroop, Tomato Frito, het sap van de ananas en de stukjes ananas erbij. Laat het geheel nu circa 5 minuten op een zacht vuurtje staan. Voeg na 5 minuten de erwtjes toe en laat het nog 5 minuutjes zacht doorkoken.
- In de tussentijd kook je de Basmati rijst gaar (volgens de instructies op de verpakking of in een rijstkoker).
- Serveer de zoetzure kip met de rijst, een frisse komkommersalade en knapperige kroepoek! Smakelijk!
Serveertip
Ook lekker met stokbrood.