• Sushi Bowl
  • Hoofd
    gerecht
  • 3-4 Personen
  • 30 Minuten
  • Mild

Sushi Bowl Pokebowl panko-shrimps, sugar snaps en avocado

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 1 Avocado
  • 100 g Sugar Snaps
  • 1 grote wortel
  • 100 gram gerookte zalmblokjes
  • 100 gram grote garnalen
  • 2 el Mayonaisse
  • 1 Ei
  • 3 el Bloem
    • Levering binnen 1-2 werkdagen
    • Gratis bezorging vanaf €40,-
    • 2.500 unieke producten
    9.2
    Specificaties
    • Keuken: USA
    • Gang: Hoofdgerecht
    • Smaak: Mild
    • Prijs: 0

    Astrid Petit
    geschreven door https://www.bonapetit.nu/

    Bereidingswijze Sushi Bowl


    Pokébowls zijn hip. Sushi is nog altijd hip. Zie daar: de Sushi Bowl! Deze frisse en lichte maaltijd kun je uiteraard varieren met iedere variatie die je maar kunt bedenken, dat maakt Pokébowls nou juist zo leuk en verrassend! In deze bowl gebruiken we in Panko gefrituurde garnalen en verse zalm!


    1. Kook als eerste de sushirijst volgens de verpakking. Laat de rijst op kamertemperatuur afkoelen en meng er dan nog 1 el rijstazijn doorheen.
    2. Blancheer de sugar snaps. Maak de wortels schoon en snijd deze in dunne reepjes. Haal de avocado uit de schil en snijd ook deze in dunne plakjes.
    3. Paneer de garnalen. Haal ze eerst door een laagje bloem en doe ze vervolgens in een schaaltje met geklutst ei. Haal tenslotte de garnalen nog door de panko broodkruimels.
    4. Verhit arachide olie in een wok of hapjespan en frituur de panko-garnalen totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Laat ze nog even uitlekken op keukenpapier.
    5. Snijd de verse zalm in blokjes.
    6. Maak een sausje door de mayonaisse en de chilisaus met elkaar te vermengen.
    7. Neem een aantal kommetjes en verdeel de sushirijst in de kommetjes. Leg er vervolgens de wortels, avocadoreepjes, sugar snaps, garnalen en verse stukjes zalm bovenon. Besprenkel met de chilisaus en garneer eventueel met sesamzaadjes en koriander.


    Print dit recept
    Menu