- Keuken: Vietnam
- Gang: Hoofdgerecht
- Smaak: Mild
- Prijs: 0
-
Hoofd
gerecht - 4 Personen
- 160 Minuten
- Mild
Xoi Ga Kleefrijst met Kip
Prijs: € 0,00
Bereidingswijze Xoi Ga
Xoi ga (kleefrijst en kip) is een van de typische Vietnamese gerechten. Xoi Ga is een makkelijk maar smaakvol gerecht.
1. Was de kleefrijst en laat de rijst minstens 2 uur weken. Laat de rijst na het weken goed uitlekken.
2. Stoom de kleefrijst ca. 15 minuten totdat het zacht en plakkerig wordt. Zorg ervoor dat kleefrijst niet te papperig en niet te droog is.
3. Maak de kippendijen goed schoon, en kook de kip gaar in water.
4. Haal de kip eruit en laat het afkoelen.
5. Trek met een vork of met je handen de kip in stukken (pulled chicken).
6. Breng dan de kip op smaak met sojasaus, oestersaus, peper, zout en limoensap.
7. Om de Xoi Ga nog meer smaak te geven maken we sjalotolie erbij.
8. Snij de sjalotten in dunne plakjes en bak deze in olie op hoog vuur. Zet het vuur uit als de sjalot goudbruin wordt.
9. Leg gekookte kleefrijst op een bord. Voeg de kip toe en strooi daarboven op de sjalotten met sjalotolie.