“Kokospalmen die zachtjes in de wind ruisen”. Deze zin staat synoniem voor de omschrijving van het tropisch eiland Sri Lanka. Wanneer iemand Sri Lanka binnenvliegt, dan krijgt die als eerste beeld een uitgestrekte rij kokospalmen langs de kustlijn te zien. De wetenschappelijke naam voor kokosnoot is Cocos nucifera. De eerste, Spaanse ontdekkingsreizigers noemden het coco, wat “apengezicht” betekent omdat de drie inkepingen (ogen) op de harige noot overeenkomen met het hoofd en het gezicht van een aap. Nucifera betekent “notendragend”. Kokosnoot is het meest verbouwde plantagegewas in Sri Lanka en een van de drie “handelsgewassen”. Renuka Agri Foods PLC is trots om in Sri Lanka de toonaangevende en geïntegreerde teler, producent en globale verkoper te zijn van voeding en drankproducten op basis van kokosnoot uit Sri Lanka. Renuka’s hoofdproduct, de kokosnootcrème, bevat grote hoeveelheden voedingsvezels. Deze is van 100% pure kokosnoot gemaakt. Afhankelijk van de hoeveelheid water die wordt toegevoegd, kunnen zowel kokosmelk als kokoscrème worden gemaakt van een kokoscrèmeblok.

Menu