Rode curry
Thaise pittige curry met kipfilet reepjes
Thailand
- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 45
- Medium
Rode curry is een zeer veelzijdige Thaise curry. De kleur en smaak ontstaat door het gebruik van gedroogde rode pepers, met een basis van kokosmelk. Het is gebruikelijk dat dit gerecht wordt geserveerd met rijst of noedels, om de smaken te balanceren.
Ingrediënten
Verse rode chilipepers
2 stengels Citroengras in stukken gehakt (alleen het witte deel)
1/2 Laos wortel in dunne plakjes gesneden
4 teentjes Knoflook
4 Aziatische sjalotjes fijngehakt
6 Korianderwortels
300 g Kip in reepjes gesneden
handvol Basilicumblaadjes (Horopa)
Bereidingswijze voor Rode curry
- Verwijder de zaadjes van zowel de gedroogde als de verse chilipepers en laat de gedroogde pepers 1 minuutje weken in heet water tot ze zacht zijn.
- Maal het korianderzaad fijn in de vijzel en zet deze even aan de kant.
- Maal de gedroogde chili fijn in de vijzel. Voeg vervolgens de verse chili toe en maal ook deze fijn. Vervolgens doe je hetzelfde met citroengras, laos, limoenblaadjes, knoflook, sjalotjes en de korianderwortels. Voeg ook het gemalen korianderzaad toe en 1/2 tl garnalenpasta en stamp het geheel net zo lang totdat er een mooie gladde pasta ontstaat. Dit is je zelfgemaakte rode curry pasta!
- Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de zojuist gemaakte rode curry pasta. Voeg beetje bij beetje kokosmelk toe en laat het telkens een paar minuutjes koken.
- Voeg de kipfilet toe totdat de reepjes gaar zijn.
- Zodra de kip gaar is voeg je de bamboe toe en laat je het geheel 2 minuutjes doorkoken.
- Breng de curry op smaak met 2 el vissaus en evt. een Knorr Kippenbouillon en voeg de basilicumblaadjes toe. Indien je curry nog niet mooi rood is, kun je er paprika poeder aan toevoegen.
Serveertip
Serveren met Pandanrijst.