Met de herfst in gang, snakken we weer volop naar comfort food. Er is niets lekkerder dan na een dag werken, een lange herfstwandeling door het bos 
of op zondagmiddag te genieten van een welverdiende maaltijd. We hebben allemaal weer zin in ovenschotels, soepen en curries voor dat extra beetje warmte.
Wij gaan uiteraard wel voor die Aziatische twist en daarom delen we 10 comfort food recepten voor de herfst waar je instant warm en cozy van wordt. 

1. Aloo Gobi Butter

Aloo Gobu Mutter is een vegan, indiaas gerecht en is wat ons betreft een top herfstgerecht. De aardappellen, bloemkook en erwrtjes geven dit gerecht een volle en romige smaak
en textuur. Iets dat we maar al te graag willen tijdens de koude dagen. De kruiden die gebruikt worden in dit gerecht geven de maaltijd die Aziatische twist!
Wij warmen direct op! Jullie? 

2. Boter Kip curry

een curry is wat ons betreft écht comfort food. Rijst erbij, in een kom en met een lepel eten. Aan tafel, bij de haard of op de bank - that is up to you.
Deze curry is mild genoeg om met het hele gezin van te eten. Heb je nog iets over en ben je toe aan een troostende lunch? Neem dit dan de volgende dag mee naar kantoor!
Jaloerse gezichten gegarandeerd. 

Aloo Gobi Mutter
Aloo Gobi Mutter

3. Snelle Rendang

Ontdek de verrukkelijke smaak van Indonesië met deze eenvoudige Rendang, bereid met een heerlijke boemboe van Koningsvogel! Rendang is een geliefd gerecht uit de Indonesische keuken en staat bekend om zijn volle, kruidige smaak en malse vlees.

4. Indiase Linzensoep

Linzen - Aziatisch! Soep - Herfst! Match made in heaven wanneer je het ons vraagt. Deze soep is echt een feestje in een kom! 
Er worden echte herfstkruiden aan de soep toegevoegd zoals kaneel, kurkuma en gember. Alleen van de geuren kom je al in een cozy mood! Laat staan van de smaak! 

5. Indische gehaktschotel

Ook een ovenschotel mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje comfort food. Makkelijk, snel en overheerlijk! Hollandser gaat haast niet,
maar zij zouden Asian Food Lovers niet zijn als we er geen Aziatisch sausje overheen zouden schenken. Noiuja, sausje - zeg maar sausjes en kruiden.
Door gember, komijn, sambal, ketjap en koriander toetevoegen, maar je van deze Hollandse pot en waar Aziatisch feestje!  

6. Indiase Tikka Masala

Tikka Masala kennen we natuurlijk allemaal wel - maar wilden we toch graag benoemen in dit lijstje, want je  mag er ons haast voor wakker maken - bij wijze van spreken dan. 

7. Mungbonen Dahl

Lichte gerechten eten we graag in de zomer en lente, wanneer het kouder wordt kiezen we toch sneller voor volle, voedzame gerechten.
Zo ook deze Mungbonen Dahl - Heerlijk voor vegans, maar ook vleeseters scheppen graag nog een tweede keer op. Of dat lukt is een tweede, want dit gerecht is zeer vullend.
Dahl is natuurlijk een gezond en Aziatisch gerecht en dit wordt benadrukt door het gebruik van heerlijke kruiden en specerijen. 

Butter Chicken curry
Boter Kip Curry

8. Beef Kare Kare

Stoofpotjes! Daar gaan we bij Asian Food Lovers graag voor naar huis. Het liefst schuiven we natuurlijk ergens aan, maar zelf koken vinden we toch ook wel leuk.
Zeker een gerecht als Beef Kare Kare op basis van pindasaus - Asian twist!
Daarnaast zie je vaker in Aziatische gerechten dat vlees én vis gecombineerd worden in een gerecht. Zo ook hier. serveer met rijst voor ultimate feel good food! 

9. Kare Raisu

een gerecht dat ergens een beetje lijkt op Beef Kare Kare,maar eigenlijk ook weer helemaal niet. Deze Japanse curry is fris, maar tegenlijkertijd warm door de gember en heerlijk voedzaam door de groentes.
Deze curry smaakt heerlijk met rijst en nóg beter wanneer je hem de volgende dag eet. 

10. Massaman Curry

Er gaat niets boven stomende aardappelen in de herfst. Of.. Er gaat niets oven stomende aardappelen in deze Massaman Curry in de herfst. Ja, dat klinkt beter.
Deze curry bevat invloeden van zowel de Thaise als de Indiase keuken en maakt dit gerecht erg bijzonder. Bijzonder lekker ook! Denk aan kokos en limoen, maar ook kaneel. Kun je het al proeven?